» 10 dkg halfilé pl. tonhal, makréla, lazac, vagy » óriás lepényhal, leöblítve és megszárítva » 1 (19-22 cm) nori » 10 dkg főtt szusirizs » szójaszósz, savanyított gyömbérgyökér és wasabi, a tálaláshoz
A halat vékony, ujjnyi darabokra vágjuk. Egy norilapot, levelével lefelé, a szusigyékényre fektetünk. A szusirizst elsimítjuk rajta, úgy, hogy a szélén 2,5 cm szegély maradjon. A nyers halat a rizs közepére rakjuk egy csíkban. Ezután a szusit a gyékény segítségével feltekerjük. A gyékényről leemeljük, és 8 darabra vágjuk. Mártogatáshoz kis tálakba szójaszószt, savanyított gyömbért és wasabit teszünk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom