A vöröshagymát felaprózzuk, majd a vajon megfuttatjuk, és hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Sót, pirospaprikát, köményt szórunk rá, majd hozzáadjuk az összepréselt fokhagymát és a húslevest, valamint a tejföllel elkevert lisztet. Miután felforrt, beletöltjük a tejszínt, és már kínálhatjuk is. Kiváló kísérő húsok mellé.
A Bakonyi Gombamártás egy Magyar étel amit hagyományosan galuskával tálalunk. Lényege a füstölt szalonna amit a recept nem írt pedig anélkül olyan mint a túrós csusza tepertő nélkül. A Magyar konyha egyébként sem használ vajat főzéshez csak a Francia.A mártás elkészítését a füstölt szalonna felkockázásával kezdjük majd zsírjára lesütjük ,és kiemeljük belőle, félretesszük majd a szalonnazsíron a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, ezután mehet ahogy a recept írja. a végén tejfölös habarással besűrítjük,majd a szalonnatepertőt visszarakjuk bele amit félretettünk. kiforraljuk tejszín sűrűségig.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom