» 250 g fehér őrölt mustármag » 250 g fekete őrölt mustármag » 750 ml fehérborecet » 2 citrom leve » 1 ek. fűszersó » 1 1/2 ek. finomra vagdalt tárkonylevél » 1 tk. frissen őrölt fekete bors » 1/4 tk. őrölt fahéj » 1 csipet reszelt szerecsendió » 3 ek. méz » 1-2 gerezd fokhagyma » 5 mogyoróhagyma vagy 3 kis vöröshagyma » 1/2 ek. reszelt torma vagy 1/2 ek. finomra vagdalt csalánlevél
Őröle mustármagokat az ecettel és a citromlével együtt üvegtálba összekeverjük, hagyjuk megduzzadni. 7 óráig szobahőmérsékleten állni hagyjuk.
Tárkonyt, sót, fekete borsot, fahéjat, szegfűszeget, szerecsendiót, fokhagymát, mézet, hagymakockákat és a tormát a mustármagos masszával elkeverjük. A kész mustár üvegbe tesszük, és 2 hétig hűvös helyen tároljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom