A
szalonnát egyforma kockákra felvágjuk, majd egy serpenyőben kisütjük a
zsírját, amiből 3 evőkanálnyit félreteszünk. A megmaradt zsiradékban megpároljuk a megtisztított, felszeletelt
gombát, majd
sózzuk,
borsozzuk, a
zsályával és a
kakukkfűvel ízesítjük. Ezután feltöltjük 2 liter
vízzel, és így főzzük tovább. Eközben a félretett
zsíron megpirítjuk a felaprózott
hagymát, majd beletesszük a
lisztet és a piros
paprikát. Az egészet elkeverjük, majd a leves levéből egy kicsit hozzáadunk, hogy csomómentesre tudjuk keverni. Ezután az egészet visszatesszük a levesbe a karikákra vágott kolbásszal és a
tejföllel együtt. Így készre főzzük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>