Gyömbéres garnélarák receptHány személyre: 4 személyre
» 5 piros szárított csili
» 2 kis fej apróra vágott vörös
hagyma» 2 ek. frissen reszelt
gyömbér» 1 ek. apróra vágott ázsiai
citromfű
» 8 kukui dió
» 1,5 tk. garnálapaszta
» 1/4 tk.
sáfrány» 4 ek. olaj
» 60 dkg nyers garnélarák
» 5 dl
kókusztej» 10 dkg
szójacsíra
» 50 dkg friss
rizstésztából készült vékonymetélt
» 10 koreai
mentalevél
A csilit áztassuk be 15 percre forró
vízbe, majd turmixoljuk le a vörös
hagymával, a
gyömbérrel, a
citromfűvel, a kukui dióval, a garnélapasztával, a sáfránnyal és 2 ek. olajjal. A rákokat tisztítsuk meg. A fejeket és a héjakat 1 ek. olajban süssük, amíg
narancsszínűek lesznek. Öntsük fel 7,5 dl
vízzel, és főzzük 30 percig fedő nélkül. Szűrjük le a levét. A fűszerpürét pirítsuk 6 percig 1 ek. olajon a wokban, adjuk hozzá a főzőlevet, a
kókusztejet, és főzzük 5 percig. Tegyük bele a rákhúst, főzzük, míg rózsaszín lesz, majd forrósítsuk meg benne a
szójacsírát. A tésztát tegyük 30 percre forrásban lévő
vízbe, majd csepegtessük le, és tegyük a levesbe. Merjük a levest tálkákba, és díszítsük
mentával.
Elkészítési idő: 25 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>