» 2 ek. napraforgóolaj » 3 gerezd fokhagyma, felaprózva » 1 vöröshagyma, felaprózva » 2 zöld chilipaprika, felkockázva, kimagozva » 1 kk. őrölt kömény » 1 kk. őrölt koriander » fél kk. őrölt gyömbér » fél kk. őrölt kurkuma » 5 paszternák, felaprítva » 1,2 l zöldségalaplé » fél citrom leve » só, őrölt fekete bors » A tálaláshoz: » natúr joghurt » naan kenyér, felszeletelve » A díszítéshez: » 1 ek. menta, felaprítva
A hagymákat és a chilit az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk az összes fűszert és a paszternákot. Beleöntjük az alaplevet, majd forrástól számított 20 percig főzzük lefedve. Ezután leturmixoljuk az egészet, sózzuk, borsozzuk, a citromlével ízesítjük. Végül eloszlatjuk a tányérokban, kevés joghurtot kanalazunk bele, megszórjuk a mentával, és a naan kenyérrel kínáljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom