Elkészítési idő: kb 2 óra főzéssel együtt
Energiatartalom: 505 kcal/2122 kj adagonként
A
pontyot mosás után mindkét oldalán kezdjük el bevagdosni 2-3 centiméter mélyen, hogy a filét szeletenként tudjuk kiemelni belőle, majd az így előkészített filét daraboljuk fel 2-3 centiméteres darabokra. Csorgassunk rájuk
citromlevet, és hagyjuk így pácolódni legalább 20 percig.
Egy lábasba öntsünk kb 1 liter vizet és rakjuk bele a szegfű
borsot, a babérleveleket a halfilét, a szárított piros
paprikát, és ízesítsük némi
sóval és
borssal. Ezt keverjük össze, majd főzzük háromnegyed órán át. Ha esetleg hab keletkezne rajta nyugodtan távolítsuk el róla.
Eközben a
paradicsomot aprózzuk fel, a
hagymákat pucolás után szintén aprózzuk fel. A piros
paprikákat csíkozzuk fel és távolítsuk el a magokat, és a
paprikák szárait. Egy másik lábasba hevítsük fel az olajat és adjuk hozzá a vörös- és
fokhagymát, addig kevergessük ezeket míg a
hagymák el nem kezdenek üvegessé válni. Ha ez megtörtént adjuk hozzá a bort, az üveges
paprikákat és a
paradicsomot, majd fedjük be és 30-35 percig főzzük. Majd adjuk hozzá a
tejfölt és további 3-4 percig főzhetjük. Egy kis hallé hozzáadásával be tudjuk sűríteni mártásszerűvé, és
sóval,
borssal valamint őrölt piros
paprikával ízesíthetjük. Vegyük le a lángról, és rakjuk bele a főtt
pontyfilét. Hagyjuk állni így 7-8 percig. A halfilét a mártással együtt tálalhatjuk, köretként
rizst szolgáljunk fel hozzá.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>