Sajtleves sárgarépával receptHány személyre: 4 személyre
» Fejenként egy nagyobb
sárgarépa (lehet több is, ízlés szerint)
» 1
karalábé» 1 közepes póré
hagyma» bármilyen más zöldség
» 1 tömb natúr krém
sajt» 2 dl főző
tejszín
» Fél csokor
petrezselyem» 2-3 szál
zeller zöldje (ha nincs, jó 2 teáskanál szárított)
» 1 teáskanál szárított lestyán
» 0,5 dl
szójaszósz
» 10 dkg Rama
margarin» 2-3 evőkanál olivaolaj
» 2 Maggi marhahúsleves zselé
» 1 kávéskanál reszelt
szerecsendió
A répát,
karalábét és póré
hagymát vékonyra gyalulni. A felolvasztott Rama
margarin és olivaolaj keverékén, nagyon alacsony hőmérsékleten megpárolni, picit meg
sózni,
fehérborssal megszórni, leveleire szedett
zellerzöldjét, petrezselymet, lestyánt rászórni,
szójaszósszal meglocsolni, fedő alatt párolni, ameddig a répa félpuha lesz.
Közben a
sajtkrémet a
tejszínnel felfőzni, kb. 1 l
vízzel felönteni, beletenni a két marhahús-zselét, a
szerecsendió-reszeléket, felfőzni. A zöldségre ráönteni a
tejszínes levet, pár percig forralni.
Szerző:
Gjudit Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>