A
gombát vágjuk nagyobb darabokra, a szárított
gombát áztassuk
vízbe, majd szűrjük le, és tegyük félre a levét, a
gombát pedig aprítsuk fel. A
mogyoróhagymát és a
fokhagymát vékonyan szeleteljük fel. Egy lábosban hevítsünk olajat, és kis lángon 5 perc alatt pároljuk meg. Tegyük bele a
gombákat, és hagyjuk had engedjen levet. Ekkor adjuk hozzá a leveskockát, a
gomba áztatólevét, és kevergetve forraljuk fel. Sózzuk meg, szórjuk bele a kakukkfüvet és a
borsot. Lefedve főzzük 30 percig. Turmixoljuk össze, majd tegyük bele a
tejfölt, és forráspontig hevítsük. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Előkészület: 15 perc, főzési idő: 30 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>