» 1 l zöldségalaplé » 500 g durvára vágott, fehér csipekregomba » 250 ml zsírszegény tejszín » 1 finomra vágott hagyma » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 evőkanál friss kakukkfűlevél és még a díszítéshez » 2 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors
A hagymát, a fokhagymát és a gombát pároljuk olajon puhára 3 perc alatt. Öntsük fel az alaplével és a tejszínnel. Forraljuk fel, majd fedjük le és alacsonyabb fokozaton főzzük 5 percig. Robotgépben keverjük krémesre. Szórjuk bele a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk. tegyük levesestálba, díszítsük kakukkfűvel és tálaljuk.
Elkészítési idő 20 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom