Két óra hosszat
sós
vízben megfőzzük a csontot, 5 dkg répát 3 dkg
petrezselyemgyökeret. A tisztított zöldségeket apróra vágjuk, és
babérlevéllel,
kakukkfűvel,
borssal ízesítjük, hozzáadjuk a
paradicsomot, és 5 dkg
vajon megpirítjuk. A rákokat pirított zöldséghez tesszük, ráöntjük a
konyakot, meggyújtjuk, és amíg a
konyak el nem ég, keverjük. Utána ráöntjük a
fehérbort és a levest, 10 percig forraljuk. A rákok felét kiszedve, zöldséges bor
sós húslébe tesszük, összefőzzük, majd áttörjük. Lisztből és 5 dkg
vajból
rántást készítünk, levesbe öntjük, és 10 percet forraljuk. A
rizst külön edényben 2 dkg
vajban és
sós
vízben megpároljuk. A
tojás sárgáját
tejszínbe keverve a levesbe öntjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>