A húsból, csontból és zöldségekből levest főzünk.
A csontot feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk, majd belekeverjük a
paradicsompürét, hozzáadjuk a zöldségeket,
sózzuk,
borsozzuk, felforraljuk, majd még 20 percig főzzük.
A
hagymát felaprítjuk, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darálthúst, meg
sózzuk, és
borsozzuk. A petrezselymet felaprítjuk, 1
tojást felverünk, majd a húst levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a
tojást és a petrezselymet.
A
lisztből a maradék
tojással tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, majd a felére kis húshalmokat teszünk. Összehajtjuk, majd a halmok között lenyomjuk a tésztát, és derelyevágóval elvágjuk. Végül megfőzzük a kis táskákat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>