A tésztát
só nélkül főzzük ki, szűrjük le és tartsuk melegen.
A forró
vízbe rakjuk bele a leveskockát és tegyük félre. A húst felvágjuk és
olívaolajban néhány perc alatt megpirítjuk. A kiengedett levét öntsük párolóedénybe.
A felvágott
hagymát és a fehérrépát szintén
olívaolajon kezdjük el sütni. Néhány perc után dolgozzuk bele a felszeletelt
gombát, a zúzott
fokhagymát és a
borsot. Pároljuk 5 percig és rakjuk a párolóedénybe.
A
lisztet 1/4 csésze
vízzel összedolgozzuk, majd felengedjük a levessel és a zöldségekre öntjük. Helyezzünk rá fedőt és takarékon 5 órán át pároljuk. Ezután a zöldségeket és a húst emeljük ki. A visszamaradt zaftba dolgozzuk a
mustárt, a
tejfölt, valamit a
kukoricakeményítőt és tálaláskor ezt a mártást kanalazzuk az ételre. Megszórjuk
petrezselyemmel és még tésztát kínálunk hozá.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>