A
hagymát finomra vágjuk, és forró olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a
paradicsomot, kis ideig pároljuk, majd felöntjük kevés
vízzel, felforraljuk, és átszűrjük. A
lisztet kevés olajon aranysárágra pirítjuk, hozzáadjuk az átszűrt levet, és még 1 liter meleg vizet.
sózzuk,
borsozzuk, és még 15 percig főzzük.
Összekeverjük a húst a
sonkával, hozzáadjuk zúzott
fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, és a lecsurgatott vörösboros kenyérmorzsát. Összedolgozzuk, majd kis gombócokat formázunk,
lisztbe forgatjuk és forró olajon kisütjük. A levest szükség esetén
sózzuk, és a húsgombócokkal tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc.
Nehézségi fok: könnyű
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>