Elkészítés:
A
csirkemellfilét megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. Hasonlóképp járunk el a répával, és
gombával. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, a zöldbor
sót megtisztítjuk.
A
csirkemellkockákat kevés olajon megpirítjuk (kb. 5-6 perc). Hozzáadjuk a
gombát, bor
sót karfiolt, répát, és még további 5-6 percig pároljuk. Megszórjuk a
liszttel, megkeverjük, majd felengedjük
vízzel (kb. 2 liter). Ízesítjük
sóval,
borssal, majd tovább főzzük kb. 50 percig végül beleszórjuk az aprótésztát. Közben összekeverjük a
tejszínt a
tojássárgájával. Mielőtt hozzáöntjük a leveshez, ellenőrizzük hogy minden megfőtt-e benne. A legvégén megszórjuk szárított tárkonnyal, és néhány csepp
citromlével pikánsítjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>