» 2 ek. napraforgóolaj » 1 vöröshagyma, felaprózva » 3 gerezd fokhagyma, felaprózva » 2 kk. reszelt gyömbérgyökér » 2 zöld chilipaprika, felkockázva, kimagozva » fél kk. kurkuma » 2 kk. őrölt kömény » 1 kk. őrölt koriander » 20 dkg sütőtök, felkockázva » 2 csirkemellfilé, felkockázva » 4 dl konzerv kókusztej » 8 dl csirkehúslé » fél citrom leve » só, őrölt fekete bors » koriander a díszítéshez
A hagymát az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a chilit, újabb két perccel később a kurkumát, a köményt és a koriandert is. Ezután beletesszük a húst és a tököt, felöntjük az alaplével és a kókusztejjel, majd forrástól számított negyed órát főzzük lefedve. Ekkor a tök felét összetörjük, visszatesszük a levesbe a citromlével együtt, majd sózzuk, borsozzuk. Végül a korianderrel díszítve kínáljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom