» 400 g rizottórizs » 90 g forgácsolt parmezánsajt » 60 g vaj » 750 ml forró zöldségalaplé » 180 ml pezsgő vagy száraz fehér habzóbor » 1 finomra vágott hagyma » 2 evőkanál finomra vágott koriander » só és frissen őrölt fekete bors
A hagymát pároljuk puhára a vajon 3 perc alatt. Adjuk hozzá a rizst, és állandó kevergetés mellett főzzük 2 percig. Öntsük hozzá a pezsgőt és magas hőfokon főzzük 3 percig. Öntsük hozzá fokozatosan az alaplevet, és kevergetve főzzük, amíg a rizs felszívja a levet. Kb. 15-18 perc. Sózzuk, borsozzuk. Keverjük bele a maradék vajat, majd szórjuk meg korianderrel és parmezánnal. Melegen tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom