A felaprózott
hagymát olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt
gombát, és néhány perc után a
konyakot és a
fokhagymát is. Amikor elfőtte a folyadékot, megszórjuk a felaprózott
petrezselyemmel, majd levesszük a tűzről. Egy másik tálban összekeverjük a
lisztet, a
tejet és a
tejfölt, majd hozzáadjuk a
gombát, a
mogyoróhagymát és a zöld
borsot is. Az egészet összekeverjük, majd gombócokat formázunk belőlük, és
sós
vízben kifőzzük őket. Eközben a
spenótleveleket addig pároljuk, amíg összeesnek, ekkor felaprózzuk,
sózzuk,
borsozzuk, a
fokhagymával ízesítjük. Hozzákeverjük a túrót és a
tejfölt, majd ezzel öntjük le a főtt gombócokat, és már kínálhatjuk is őket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>