A zsemléket felkockázzuk, majd 1 evőkanál forró olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az olajat, majd lefedve negyed órát állni hagyjuk. A
hagymát felaprítjuk, majd 2 evőkanál olajat megforrósítunk, és a
hagymát megfuttatjuk rajta. Rászórjuk a fele
petrezselyemzöldet, és a felszeletelt
gombát, majd
sóval ízesítjük, és lefedve megpároljuk. A
tojásokat felverjük, hozzáadjuk a
liszt felét, a
gombát és a
tejes zsemlét. Annyi
lisztet adunk hozzá, hogy gombócokat tudjunk gyúrni belőle. 10 percig pihentetjük, majd elkészítjük a gombócokat, és
sóval ízesített
vízben negyed óra alatt megfőzzük. Kiszedjük, majd
tejföllel húsételekhez tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>