A héjában megfőtt
burgonyákat meghámozzuk, összetörjük, és teljesen hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a
lisztet, a
sót, a
zsírt és a
tojásokat, összegyúrjuk, és konyharuhával lefedve pihentetjük.
Ha az elkészített roládot nem tudjuk azonnal főzni, okvetlenül hideg helyre rakjuk.
A
burgonyatésztát tepsi nagyságúra kinyújtjuk és megszórjuk a
zsírjára sült húsos
szalonnával, apróra vágott aszalt
szilvával, felaprított
petrezselyemmel. Ezután feltekerjük és celofán papírba csavarjuk. A két végét összekötjük. Lobogó forró
vízben 30 percig főzzük, majd szeleteljük.
A roládokat olyan nagyságúra kell készíteni, hogy az edényben ne hajoljon meg.
A töltelékek különbözőek lehetnek, attól függően, hogy milyen húshoz adjuk.
Szerző:
Ágnes Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>