Egy tálban 20 dkg
liszthez keverjünk 5 dkg
vajat, a
sót, a vizet és a
citromlevet, majd cipót formázunk belőle, és negyed órát állni hagyjuk. Eközben 15 dkg
vajat 2
zsírpapír között fél cm vastagra nyújtjuk. A tésztát szintén fél centisre nyújtjuk, majd a
vajlapot a közepére rakjuk. A tésztával behajtjuk, és 10 percre hűtőbe tesszük. Ekkor újból kinyújtjuk, megint behajtogatjuk, és negyed óra pihentetés után újra kinyújtjuk. Eközben a maradék
vajat megolvasztjuk, megpirítjuk benne a maradék
lisztet, majd felöntjük a
tejjel, és besűrűsítjük.
sózzuk,
borsozzuk, a
szerecsendióval és a
babérlevéllel ízesítjük. A garnélákat a felvert
tojáshoz adjuk a piros
paprikával,
borssal,
petrezselyemmel és a
babérlevél nélkül a mártással. A kinyújtott tésztát négyzetekre felvágjuk, mindegyikre egy-egy kanál tölteléket teszünk, majd félbehajtjuk, és széleit lenyomkodjuk. Forró olajban kisütjük, és azonnal kínáljuk őket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>