» 12 konyhakész nagy garnála » 1 tojás » 1,25 dl víz » 10 dkg liszt » 1 tk. cayenne-bors » növényi olaj » narancsszeletek a díszítéshez » A mártáshoz: » 1 csokor koriander, felaprózva » 3 gerezd fokhagyma, felaprózva » 2 ek. paradicsompüré » 2 ek. citromlé » 1 ek. reszelt citromhéj » 1,5 ek. cukor » 1 tk. őrölt római kömény » 5 ek. olívaolaj
Leturmixoljuk a koriandert, a fokhagymát, a paradicsompürét, a citrom levét és héját, a cukrot és a köményt, majd hozzákeverjük az olívaolajat, és az egészet hűtőbe tesszük. Egy másik tálban összekeverjük a tojást, a vízzel, a borssal és a liszttel. Ebbe mártjuk a garnélákat, majd forró olajban kisütjük őket. A rákokat tálra tesszük, a narancsgerezdekkel díszítjük, és a korianderes mártással kínáljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom