Édesköményes sertéskolbász vörös káposztával receptHány személyre: 4 személyre
» 750 g darált sertéshús
» fél csésze kenyérmorzsa
» 2 ek.
méz» 2 gerezd
fokhagyma, zúzva
» 2-2 tk. édes
köménymag és darált csili
» 1-1 tk.
só és fekete
bors» Káposztához:
» 2 ek. extra szűz
olívaolaj» 2 ek.
vaj, 1 fej
hagyma, felszeletelve
» 1 gerezd
fokhagyma, finomra vágva
» fél kis vörös
káposzta, legyalulva
» 1,5 csésze csirkealaplé
» 1 ek. magos
mustár, 3 ek. vörösbor
ecet» fél csésze apróra vágott
petrezselyem»
só és frissen őrölt
bors» 2 ek. extra szűz
olívaolaj
Robotgépben keverjük össze a kolbász hozzávalóit, és formáljunk 8 egyforma méretű kolbászt. Tegyük 1 órára a hűtőbe. Melegítsünk elő egy sütőlapot a grillsütőn.
A
káposztához hevítsük fel az olajat és a
vajat, tegyük bele a
hagymát, a
fokhagymát, és pirítsuk 2-3 percig. Adjuk hozzá a
káposztát, és dinszteljük meg. Pároljuk puhára a
káposztát. Tegyük hozzá a petrezselymet, az
ecetet, a
sót és a
borsot.
A kolbászokat kenjük meg olajjal, és süssük meg a grillsütőn. Forrón tálaljuk a
káposztával.
Előkészület: 30 perc.
Sütési, főzési idő: 20-25 perc.
Nehézségi fok: 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>