Az
articsóka felesleges részeit eltávolítjuk, majd felöntjük
vízzel, és forrás után még fél órát főzzük. Eközben a halfilét
sózzuk,
borsozzuk,
citromlevet folyatunk rá, és feltekerjük. Megtűzzük fogvájóval, majd felöntjük a borral, és negyed órát így pároljuk. Eközben a
lisztet a
vaj felében megpirítjuk, felöntjük a
tejjel, és besűrűsítjük.
sózzuk,
borsozzuk, a
szerecsendióval és a
babérlevéllel ízesítjük. A maradék
vajon 3-4 percig pároljuk a csiperkét, majd ezzel megtöltjük az
articsókákat. Tálra tesszük, meglocsoljuk a mártással, majd a haltekercseket is az
articsókába tesszük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>