Szeleteld fel a húst, verd ki gyöngéden, vagdosd be kissé a széleit. Kend meg péppé zúzott
fokhagymával és
sózd
borsozd.
Üsd fel a
tojásokat, a nagyon finomra reszelt
burgonyát add hozzá, keverd simára pici
sóval és
tejjel.
A szeleteket forgasd először
lisztbe, majd a
burgonyás
tojásba, végül forgasd a morzsába, majd süsd aranysárgára forró olajban.
A
burgonyát tisztítsd meg a dödölléhez és főzd teljesen puhára annyi
sós
vízben, amennyi egy ujjnyira ellepi. A
burgonyatörővel nyomkodd össze saját levében.
A
lisztet apránként szórd bele és addig keverd, dagaszd, míg a massza felveszi a
lisztet.
Kenj ki
zsírral egy tűzálló tálat. A
burgonyás-
lisztes masszát szaggasd bele evőkanállal, és pirítsd meg a sütőben.
A dödöllét halmozd a tálra, a hússzeleteket tedd mellé, és koronázd a művet pirított
hagymakarikákkal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>