» 250 ml frissen facsart narancslé » 2 ek. méz » 1 biolime reszelt héja, és 2 ek. leve » fél tk. finomra reszelt gyömbér, 1/4 tk. durva szemű tengeri só » 1 ek. vékony csíkokra vágott friss mentalevél » 900 g megtisztított sertésszűzpecsenye, kockára vágva » 2 ek. olívaolaj » 1-1 tk. csilipor és durva szemű tengeri só » fél tk. őrölt római kömény » fél-fél tk. fokhagyma.granulátum és szárított oregánó » 1/4 tk. frissen őrölt fekete bors » 2 nagy mangó, meghámozva és felkockázva » 16 fanyárs, 30 percre beáztatva
Egy lábosban keverjük össze a mézet a narancslével, a lime levével és héjával, a gyömbérrel és a sóval. 20-30 percig forraljuk gyöngyözve. Hagyjuk hűlni, és keverjük bele a mentát. A húst forgassuk meg az olajban, és keverjük össze a fűszerekkel. Húzzuk a nyársra a húst és a mangót felváltva, és 20-30 percig pihentessük. Készítsük elő a parazsat a grillsütőben, majd süssük meg a nyársakat zárt sütőben 5-8 percig. Locsoljuk meg a mártással, és tálaljuk.
Elkészítési idő: 25-28 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom