Sonkasteak mézes-mustáros mázzal és babos salsával recept
Hány személyre: 4 személyre
» A salsához: » 1 doboz konzerv kínai bab vagy apró szemű fehér bab, » lecsöpögtetve és leöblítve » 200 g apró kockára vágott, kimagozott paradicsom » 4 ek. apróra vágott újhagyma » 2 ek. apróra vágott friss petrezselyem » 2 ek. frissen facsart lime-lé » 2 ek. olívaolaj » fél tk. durva tengeri só » 1/4 tk. frissen őrölt fekete bors » A mázhoz: » 2 ek. olívaolaj » 1 ek. méz » 1 ek. dijoni mustár » 1/4 tk. csilipor » 2 szelet nyers füstölt sonka, 1 cm vastagon
A salsa hozzávalóit keverjük össze, és hagyjuk 1-2 órát állni. Érlelés után fűszerezzük. Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. Keverjük simára a mázhoz az olajat, a mézet, a mustárt és a csilit. A sonkaszeleteket süssük lefedve 6-8 percig, közben forgassuk meg. Kenjünk a sonkára egy kevés mázat, és lefedve süssük még 2-4 percig. Kenjük még be 1-2 szer a mázzal sülés közben. vegyük le a grillről, és a salsával tálaljuk.
Elkészítési idő: 23-27 perc, plusz az érlelés.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom