» 750 g sertésszűzpecsenye (4 szeletben) » 500 g hámozott, kockára vágott burgonya » 60 g vaj » 30 g fehér liszt » 125 ml Marsala bor vagy száraz sherry » 125 ml zsírszegény tejszín » 60 ml tej » 60 ml extraszűz olívaolaj » 1 hosszában vékony szeletekre vágott póréhagyma » só és frissen őrölt fekete bors » párolt brokkoli a tálaláshoz
A burgonyát egy fazék forró vízben főzzük puhára 10-15 perc alatt. Szűrjük le és csepegtessük le. Adjunk hozzá 2 evőkanál vajat és a tejet. Készítsünk pürét. Sózzuk, borsozzuk. A húst szórjuk meg liszttel. Melegítsük fel a maradék vajat és 1 evőkanál olajat, majd süssük meg a húst oldalanként 4 perc alatt. Tegyük félre. A visszamaradt zsiradékon pároljuk puhára a póréhagymát. Adjuk hozzá a bort, és 2 percig főzzük. Csökkentsük a hőfokot, és keverjük bele a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk. Tegyük vissza a húst és főzzük még 2 percig. A húst a burgonyapürével és a brokkolival tálaljuk.
Elkészítési idő 35-40 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom