Első lépésként a
fokhagymát, a
sárgarépát és a
mogyoróhagymát megpucoljuk,
fokhagymát és a
mogyoróhagymát aprítjuk a
sárgarépát felcsíkozzuk. A babcsíráról átöblítés után hagyjuk lecsepegni a vizet. 1 ek. szezámolajban a zöldséget és a
mogyorót 1-2 percig pirítjuk, öntünk hozzá 2ek.
szójaszószt majd ízlés szerint
sózzuk, a tűzhelyről félrehúzva hűlni hagyjuk. A hússzeleteket klopfolás után
sóval,
borssal és ázsiai fűszerkeverékkel megszórjuk. A töltött és feltekert tekercseket összetűzve mindkét oldalát 4-4 percig ropogósra sütjük. A roládokat a
cukorral,
ecettel, a maradék
szójaszósszal és 100ml
vízzel 10 percen át lefedve pároljuk. A végére maradt keményítőt
vízzel összedolgozva, a mártásba keverjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>