A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk,
sózzuk,
borsozzuk. A vörös
hagymát és a
fokhagymát megpucoljuk, a vörös
hagymát felkarikázzuk, a
fokhagymát felaprózzuk. A
szalonnát kis kockákra vágjuk.
2 ek.
vajat felolvasztunk egy serpenyőben és a húsok oldalait 5-5 percig sütjük. A maradék
vajat felforrósítjuk egy pecsenyesütőben, és kisütjük benne a
szalonnát. Beletesszük a vörös
hagymát, a
fokhagymát és 5 percig tovább pirítjuk. Végül hozzáadjunk 1 ág felaprított friss
majoránnát.
Elkészítünk 4 tükör
tojást, a húsokat beborítjuk a
hagymás-
szalonnás keverékkel, melléjük tálalunk egy tükör
tojást.
majoránnával díszíthetjük. Hozzáillő köret: sült
burgonya
Elkészítési idő: kb. 20 perc (+párolás és sütés)
kb. 340 kcal/1428 kJ/adag
38 g fehérje, 18 g
zsír, 4 g szénhidrát
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>