A vékonyra klopfolt szeleteket
sóval és
borssal fűszerezzük. A
szalonnát apróra kockákra daraboljuk. A
paprikákat megmossuk, kimagozzuk és vékony csíkokra vágjuk. A
hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk, a csemege
uborkákat szintén. A
lisztet, a felvert
tojásokat és a morzsát külön tányérba tesszük. Bepanírozzuk a húsokat, majd a felolvasztott
vajban megsütjük őket (mindkét felüket 5-5 percig). A megmaradt zsiradékban megfuttatjuk a
szalonnát, amíg üveges nem lesz. Beletesszük a
paprikacsíkokat, vörös
hagymát és 4 percig együtt pirítjuk őket. Belekeverjük a csemege
uborkát, a
paradicsompürét, a levest és a bort, hagyjuk őket összeérni. A szeleteket ezzel a mártással tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 30 perc (+párolás és sütés)
kb. 234 kcal/982kJ/adag
33 g fehérje, 6 g
zsír, 4 g szénhidrát
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>