Klopfoljuk ki a hússzeleteket és szórjuk meg
sóval és
borssal. A vörös
hagymát pucoljuk meg és szeljük vékony karikára. A
lisztet,
tojásokat és a zsemlemorzsát készítsük elő a panírozáshoz, majd a szeleteket forgassuk először a
lisztbe, majd a
tojásba, végül a morzsába. A
vajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, és süssük aranybarnára a szeleteket. A vörös
hagymát pároljuk üvegesre a használt serpenyőben és zsiradékban. Öntsük rá a
tejszínt és a bort is. Ízesítsük fűszer
sóval és erőlevessel, majd hagyjuk besűrűsödni. A végén keverjük bele a
borsszemeket is. Hozzáillő köret:
krokett.
Elkészítési idő: kb. 20 perc (+párolás és sütés)
kb. 425 kcal/1785 kJ/adag
36 g fehérje, 16 g
zsír, 29 g szénhidrát
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>