Öntsük fel bőségesen
vízzel a húst és hagyjuk benne 3 órán át, majd csöpögtessük le és újra adjunk hozzá vizet, főzzük fel és 5 percig rotyogtassuk, ezután pedig emeljük ki.
A liba
zsíron futtassuk meg az összevágott
hagymát és
sárgarépát, majd adjuk hozzá az egyik fűszercsokrot, valamint a lapockát. Bőségesen engedjük fel
vízzel és ha felfőtt letakarva takarékon 2,5 órán át pároljuk. Ezután a húst emeljük ki, az alaplevet pedig szűrjük le és adjuk a
lencséhez, a
fokhagymához és a megmaradt fűszercsokorhoz. 10 percig főzzük, közben pedig
sóval és
borssal fűszerezzük. Ezután a húst is adjuk hozzá és további 10 percig pároljuk, végül pedig a kolbászt adagoljuk és 20 percig rotyogtassuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>