Tatár bifsztek Dougles (Tarány) módra receptHány személyre: 1 kg
» bélszín 80 dkg
» Worchester sauce kb két evőkanál
» őrölt piros
paprika két evőkanál
» Erős
paprika ízlés szerint
» őrölt fekete
bors 1-2 dkg ízlés szerint
»
tojás sárgája 5-6 db
» oliva olaj 1 -1,5 dl
» kechup kb 3 evőkanál
»
mustár 60-80 g (egy kis tubus, de lehet kevesebb is!!)
» őrölt
kömény csipetnyi
» vörös
hagyma 4 közepes fej
»
fokhagyma mokkáskanál granulátum, vagy 2-3 gerezd törve
»
só ízlés szerint, de csak a végén!
A húst apró lyukú darálón ledarálom, a
hagymát nem darálón, hanem külön késes mixerrel aprítom (így nem barnítja a húst).
Hozzávalókat beleteszem, folyamatos keverés mellett az ízlés szerintiekkel fejezem be, hagyva időt az ízesítők beépülésére.
vajat, vagy Rama
margarint, készítek az asztalra, hogy aki szereti, a pirítóst megalapozza, kis tálkákban tálalom.
A húst nem előtte pácolom, hanem már a fűszerekkel együtt egy-két napig! Vákuum alatt hűtőben tárolva több hétig is eltartható!!
Ekkor persze fontos, hogy a tatárba ne kerüljön morzsa,
vaj, mert akkor megromolhat.
Szerző:
Dougles Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>