Surf & turf receptHány személyre: 4 személyre
» A
tárkonyvajhoz:
» 2 tk. extra szűz
olívaolaj» 2 lila
mogyoróhagyma, finomra aprítva
» 1 csésze szobahőmérsékletű
vaj» 2 ek. finomra vágott
tárkonylevél
» 4 bélszínszelet
» 12 garnéla, fej nélkül, a farka megtisztítva, de farokúszóval
» 3 ek. extra szűz
olívaolaj»
só és frissen őrölt fekete
bors
tárkonyvaj:
Alacsony lángon hevítsük fel az olajat, tegyük bele a
mogyoróhagymát, és pirítsuk meg.
Egy tálban keverjük össze a
mogyoróhagymát, a
vajat és a
tárkonyt. Tegyünk egy
zsírpapírt a munkalapra, kanalazzuk rá a
vajat, és csavarjuk fel. A papír végeit kössük össze. Fagyasszuk 1 órát. Melegítsük elő a grillsütőt. A húst és a garnélát kenjük meg olajjal, majd
sózzuk és
borsozzuk. Grillezzük meg a húst oldalanként 3-4 percig. Tegyük tányérra, és tartsuk melegen. A garnélákat is grillezzük meg, oldalanként 1 perc alatt. A húst szeleteljük fel, tegyünk mindegyik te
tejére a
vajból, és helyezzük rá a garnélát. Forrón tálaljuk.
Előkészület: 20 perc.
Sütési idő: 8-10 perc.
Nehézségi fok: 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>