Indonéz marhasatay receptHány személyre: 4 személyre
» Pác:
» 1 ek.
koriandermag, 2 tk. római
kömény-mag
» 1 tk. egész fekete
bors, 1 kis
hagyma durvára vágva
» 1 kis piros thai csili, kimagozva és finomra aprítva
» 2 gerezd
fokhagyma, zúzva
» 1 tk. finomra reszelt
gyömbér» 1 tk. őrölt
kurkuma, 1 tk.
só, 1 tk.
cukor» 2 ek.
földimogyoró-olaj» 2 ek.
szójaszósz
» 2 ek. friss
lime-lé
» 600 g marhafartő, csíkokra vágva
» Mártás:
» 1 ek.
földimogyoró-olaj, 2 fej lila
hagyma, finomra vágva
» 4 gerezd
fokhagyma, zúzva, 2 thai csili, kimagozva és finomra vágva
» 1 ek. finomra reszelt
gyömbér, 1 tk. édes fűszer
paprika» 1 csésze darabos
mogyoróvaj, 1 konzerv kókuszkrém
» 3 ek. durvára reszelt pálma
cukor» 1/4 csésze friss
lime-lé, 2 ek. thai h
almártás
» 1 ek.
szójaszósz
Pác:
Pirítsuk meg a
koriander-és római
kömény-magot, és a
borsot egy serpenyőben. A fűszereket daráljuk meg, majd keverjük össze a
hagymával, a csilivel, a
fokhagymával, a
gyömbérrel, a
kurkumával, a
sóval és a
cukorral, és dolgozzuk robotgépben darabosra. Fokozatosan öntsük hozzá a
földimogyoró-olajat, a
szójaszószt, a
lime-levet, és keverjük simára. a húst szúrjuk nyársakra, kenjük be a páccal, és tegyük 1 órára a hűtőbe.
Mártás:
Melegítsük fel az olajat, tegyük bele a
mogyoróhagymát, a
fokhagymát, a csilit, a
gyömbért, és pirítsuk meg. Tegyük hozzá a fűszer
paprikát, a
mogyoróvajat, a kókuszkrémet, a pálmacukrot, és forraljuk fel. Vegyük kisebbre a lángot, öntsük hozzá a
lime-levet, a h
almártást, a
szójaszószt, és lassan főzzük, amíg besűrűsödik.
Melegítsük elő a grillsütőt. A nyársakat süssük meg, majd forrón tálaljuk a mártással.
Előkészület: 30 perc.
Sütési, főzési idő: 15-20 perc.
Nehézségi fok: 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>