Marhasteak gombaszósszal és édesburgonyával recept
Hány személyre: 4 személyre
» 4 marhasteak » 750 g kockára vágott édesburgonya » 250 g vékony szeletekre vágott gomba » 250 ml zsírszegény tejszín » 60 ml tej » 60 ml extraszűz olívaolaj » 4 vékony szeletekre vágott mogyróhagyma » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 3 evőkanál frissen facsart citromlé » 2 evőkanál vaj » 1 evőkanál friss kakukkfűlevél » só és frissen őrölt fekete bors
a burgonyát egy fazék forró vízben főzzük meg 10-15 perc alatt. Szűrjük le és csepegtessük le, majd tegyük vissza a fazékba. Adjuk hozzá a vajat és a tejet. Keverjük sima pürévé. Sózzuk, borsozzuk. 2 evőkanál olajon pároljuk puhára a gombát, a hagymát és a fokhagymát 3 perc alatt. Keverjük hozzá a tejszínt, a citromlevet és a kakukkfüvet. Forraljuk fel, majd alacsony hőfokon főzzük, amíg besűrűsödik. A maradék olajat melegítsük fel a serpenyőben, és a steakot 4 percig süssük oldalanként. A húst a gombaszósszal és az édesburgonyával tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom