Orecchiette brokkolival és fenyőmaggal receptHány személyre: 4 személyre
» 400 g bolti orecchiette
» 500 g
brokkoli» 250 g
tejszín
» 1 adag pesto
» 135 g fenyőmag megpörkölve
» pesto:
» 2 gerezd
fokhagyma» 2 evőkanál fenyőmag megpörkölve
» csokor
bazsalikomlevél
» 2 evőkanál
parmezán sajt, lereszelve
» 125 ml extraszűz
olívaolaj
Pesto:
Turmixoljuk apóra a
fokhagymát, a fenyőmagot, a
bazsalikomot és a
parmezánt egy robotgépben. Amíg forog lassan adjuk hozzá az olajat, és keverjük, míg sima nem lesz.
A tésztát főzzük ki
sós
vízben 3-4 perc alatt. Főzzük meg a
brokkolit 5 perc alatt, szűrjük le és tegyük jeges
vízbe. Keverjük ki a
tejszínt és a pestót egy serpenyőben alacsony tűzön kb 2 perc alatt, tegyük hozzá a
brokkolit és a fenyőmagot, és pároljuk még 1 percig. Szűrjük le a tésztát, tegyük a
brokkolis serpenyőbe, keverjük finoman össze és tálaljuk.
Elkészítési idő 40 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>