Zsemlemorzsát áztassuk 30 percig
tejben. Pirítsuk meg a
gombát 4 ek. olajban és a
vaj felében. Keverjük hozzá a
lisztet. Öntsük rá a marhahúslevest és a bort, majd főzzük 20 percig. Tegyük bele a
paradicsomot, pürét,
bazsalikomot, cukrot, és főzzük 30 percig.
Mogyoró
hagymát, húst,
paprikát keverjük össze a zsemlemorzsával. Ízesítsük és formáljunk 16 gombócot.
Forrósítsunk fel 4 ek. olajat a maradék
vajjal, pirítsuk meg benne a gombócokat. Tegyük tűzálló tálba, öntsük rá a vörösboros-
gombás mártást, fedjük le és süssük előmelegített sütőben 30 percig.
Forraljunk
sós vizet, és főzzük meg a tésztát. Szűrjük le, majd a húsgombócokat, és a mártást tegyük a tésztára.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>