A felkockázott
krumplit
sós
vízben pároljuk meg, szűrjük le, majd zöldségnyomóval jól passzírozzuk össze. Ezután dolgozzuk hozzá a felfőtt
tejszínt, a
tejet és a
vaj felét. Fűszerezzük
szerecsendióval,
sóval, valamint
borssal és jól forgassuk össze.
A
vajon futtassuk meg az összevágott
hagymákat, majd keverjük hozzá a csíkokra vágott húst és az alaplevet. Ízesítsük
sóval,
borssal és
petrezselyemmel. Pároljuk 5 percig.
Egy
vajjal kikent sütőedénybe kanalazzuk a
burgonyamassza felét, kanalazzuk rá a húst, végül takarjuk be a pürével. Hintsük meg
sajttal, tegyünk rá
vajdarabokat és előmelegített sütőben fél óráig süssük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>