A húst 15 percig főzzük elő
sós
vízben, majd vegyük ki, és irdaljuk be a bőrét. A mártáshoz kockázzuk fel a csili
paprikát, vágjuk apróra a
fokhagymát, csíkokra a petrezselymet. A csilit és a
fokhagymát keverjük össze a
szójaszósszal, a
lime levével és a
mézzel. Adjuk hozzá az
olívaolajat,
sót és
borsot. Végül keverjük hozzá a petrezselymet.
Készítsük elő a parazsat a grillsütőben.
A húst kenjük be a mázzal, keveset tegyünk félre a kenegetéshez. Tisztítsuk meg a gyöngy
hagymát, a
sárgarépát, a szár
zellert, és a
petrezselyemgyökeret. Öntsünk olajat a grillezőformába, és tegyük rá a zöldségeket, majd rá a húst. Tegyük a grill
rácsra, és süssük zárt sütőben 1,5-2 órát.
Elkészítési idő: 1,5-2,20 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>