A megolvasztott
vajba szórd bele a
lisztet, pirítsd zsemleszínűre.Öntsd rá a
tejet folyamatos keverés mellett főzd sűrűre.Vedd le a tűzről,
sózd meg, fűszerezd reszelt
szerecsendióval, finomra aprított
petrezselyemmel.Az apróra vágott húst forgasd bele a mártásba.Az
almák te
tejéből vágj le egy szeletet (cikk-cakkban szebb). Vájd ki a magházat és a húsát úgy,hogy kb. 1 cm vastag fala maradjon.A kivájt
almahúsát és kalapját áztasd
citromos
vízbe,a húsát add a töltelékhez. A lecsöpögtetett
almákba tölts a húsos-
almás keverékből, helyezd rá a kalapot.Ki
vajazott tűzálló tálra tedd rá, a te
tejére morzsolj kevés
vajat, előmelegített sütőben 8-10 percig süsd.Máris tálald, mert a sült gyümölcs hamar összefonnyad.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>