Először a
káposztát megmossuk, megpucoljuk, a külső leveleitől megszabadítjuk. A torzsáját kivágjuk, és ezután vékony, kb. ujjnyi vastagságúra vágjuk. Egy lábasba kevés olajat öntünk, és rátesszük a
káposztát. Egy kicsit megpirítjuk, teszünk rá
sót,
borsot, őrölt
köményt,
majoránnát, és egy mokkáskanálnyi vörösbor
ecetet. Ezután öntünk hozzá 2 deci vizet, és lefedjük. 10 percig pároljuk.Míg a
káposzta párolódik, a füstölt
szalonnát apróra vágjuk, és elkezdjük pirítani. Amikor elkezdte a
zsírját kiengedni rádobjuk az összevágott
hagymát. Mikor a
hagyma megpuhult, hozzáadjuk a húst, és azt is megdinszteljük.
sózzuk,
borsozzuk, kevés
kömény,
majoránnát, piros
paprikát teszünk hozzá. Kimérünk egy félliteres pohárba
rizst, és jól összekeverjük, öntünk 3 deci vizet, és lefedjük. 5 percig főzzük, de nagyon oda kell figyelni, mert könnyen odaég, a vizet gyorsan felszívja a
rizs. Mikor kész elővesszük a tepsit, először a
káposztából teszünk egy réteget, erre jön a húsos
rizs, ide rakhatunk egy kis
sajtot, és most rakjuk rá a maradék
káposztát. A
tejfölt töltsük ki egy kis edénybe, rakhatunk bele egy kis
sót, és egy darab
tojást üssünk bele, keverjük össze. Ezt ráöntjük az egészre és szépen elosztjuk. A te
tejére
sajtot rakunk. 45 percig sütjük 200 fokon. És kész.
Jó étvágyat!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>