A húst meg
sózzuk,
borsozzuk, és
lisztbe forgatjuk. Olajat melegítünk, és a húst mindkét oldalát megpirítjuk. A bort aláöntjük, beletesszük a felaprított
hagymát, a felkarikázott
sárgarépát, és a szeletelt
fokhagymát, és mérsékelt tűzön főzzük. Fele időnél hozzáadunk egy kevés meleg vizet, és puhára főzzük. A megpuhult húst levesszük a tűzről, kihűtjük, a szószt átszűrjük, és a húsra öntjük. A
burgonyát
sós
vízben megfőzzük, majd
vajjal és
tejjel pürét készítünk. A húst a mártással megmelegítjük, és külön tálakon tálaljuk a pürével.
Elkészítési idő: 1 óra
Nehézségi fok: közepes
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>