» 1 kg borjúhús (szegy vagy dagadó) » 1 diónyi vaj » 2 mogyoróhagyma » 1 ek. szemes zöld bors » 4 dl száraz fehérbor » 50 g korinthoszi mazsola » 2-3 narancs » 2 dl tejszín » fél kávéskanál étkezési keményítő » só és bors
A húst mossuk meg, kockázzuk fel és fűszerezzük sóval, valamint borssal, majd a felhevített vajon jól süssük meg. Ezután a zaftjában pároljuk üvegesre az összevágott hagymát, majd dolgozzuk hozzá az összetört zöld borsot és a bort. Helyezzünk rá a fedőt és takarékon háromnegyed órán át pároljuk. Ezután szórjuk bele a megmosott mazsolát és tovább fél óráig rotyogtassuk fedő alatt.
Vágjuk fel a narancsokat és a kifolyt levet keverjük össze a tejszínnel és a keményítővel, majd a főzés végén adjuk az ételhez a naranccsal együtt. Néhány percig még takarékon rotyogtassuk, aztán tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom