» 600 g bárányhús darálva » fél csésze kenyérmorzsa » 1 tojás felverve » 2 gerezd fokhagyma, zúzva » 1-1 ek. finomra vágott oregánó, menta, rozmaring » fél tk. só, 1/4 tk. frissen őrölt fekete bors » 1/3 csésze vékonyan felszeletelt feta » fél csésze magozott olívabogyó, aprítva » saláta: » 1 zsenge római saláta, tépkedve » 2 közepes fej hagyma, felkockázva » fél kis fej lilahagyma felszeletelve » 1 tk. magos mustár, 1 ek. friss citromlé » 2 ek. extra szűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors » 2 ek. extra szűz olívaolaj » 4 kettévágott hamburgerzsemle » 1 csésze tzatziki
Keverjük össze robotgépben a húst, a morzsát, a tojást, a fokhagymát, az oregánót, a mentát, a rozmaringot, a sót és a borsot. Tegyük az egészet egy tálba, majd keverjük hozzá a fetát és az olívát. Formáljunk a masszából 4 pogácsát, fedjük le, és tegyük 1 órára a hűtőbe. Melegítsünk elő egy sütőlapot a grillsütőn.
Tegyük egy salátástálba a római salátát, a paradicsomot és a hagymát. A mustárt keverjük el a citromlével, majd fokozatosan adjuk hozzá az olajat, a sót és a borsot. Öntsük a salátára, és forgassuk össze.
Kenjük meg a sütőlapot olajjal, és süssük meg a húspogácsákat. Pirítsuk meg a zsemléket is. A zsemlék aljára helyezzük rá a salátát, rá a húspogácsát, és egy kanál tzazikit. Fedjük le a zsemlék tetejével.
Előkészület: 20 perc.
Sütési idő: 8-10 perc.
Nehézségi fok: 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom