Marokkói mechoui bárány receptHány személyre: 4 személyre
» 2 kg szétnyitott báránycomb
» fél csésze meglágyított
vaj» 3 ek. extra szűz
olívaolaj» 4 ek. ras el hanout fűszerkeverék
»
kuszkusz:
» 1/4 csésze
vaj» 1 ek. extra szűz
olívaolaj» 1 nagy
hagyma, félbe vágva és felszeletelve
» 1 csésze magozott egész aszalt
szilva» 1 tk. őrölt
fahéj, és őrölt
koriander» fél tk. őrölt római
kömény» 1/4 csésze + 1,5 csésze csirkealaplé, felmelegítve
» 1,5 csésze
kuszkusz» 1/4 csésze blansírozott
mandula, megpirítva és vágva
» 1 ek.
szezámmag, enyhén megpirítva
A bárányt vagdossuk be cikcakkosan. Keverjük össze a
vajat, az olajat és a fűszerkeveréket, majd kenjük be vele a bárányt. Fedjük le, és tegyük 4 órára a hűtőbe. Melegítsük elő a grillsütőt. Grillezzük meg a bárányt, oldalanként 10-12 perc alatt. Tegyük tányérra, és pihentessük 10 percig.
kuszkusz:
Olvasszuk fel a
vajat az olajjal, tegyük bele a
hagymát, és dinszteljük meg. Adjuk hozzá az aszalt
szilvát, a
fahéjat, a
koriandert, a római
köményt, és pirítsuk 1 percig. Tegyünk hozzá 1/4 csésze alaplevet, és főzzük 5 percig. A
kuszkuszt tegyük egy tálba, öntsük rá a forró alaplevet, fedjük le celofánnal, és tegyük félre 10 percre. Villával lazítsuk fel, és keverjük hozzá az aszalt
szilvás keveréket, a
mandulát és a
szezámmagot.
A húst szeleteljük fel, és a
kuszkuszt kínáljuk mellé.
Előkészület: 30 perc.
Sütési, főzési idő: 25-35 perc.
Nehézségi fok: 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>