A tészta hozzávalóit jól dolgozzuk össze 2-3 percen keresztül, majd letakarva hagyjuk állni fél óráig.
A húst tisztítsuk meg, csontozzuk ki, vágjuk nagyobb darabokra és fűszerezzük
sóval, valamint
borssal. Egy kis olajon süssük negyed óráig, majd keverjünk hozzá egy felkarikázott
hagymát és pirítsuk 5 percig. Ezután adjuk hozzá a vizet és fél óráig pároljuk. Ha kész vegyük ki a húst, a zafthoz pedig dolgozzuk a
vajat és a
lisztet. Főzzük fel és tegyük félre.
Egy sütőformába halmozzunk a húsból, a felkarikázott
hagymából és a felaprított
petrezselyemből. Ezután locsoljuk meg a mártással és helyezzük rá a kinyújtott tésztát. Jól nyomkodjuk össze, kenjük be a
tojássárgájával és előmelegített sütőben háromnegyed óra alatt megsütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>