Elkészítés: A zöld olajbogyókat lecsöpögtetjük, a paprikával töltötteket félbevágjuk. A fokhagymát, a zöld olajbogyót és a chillipaprikát együtt pépes
A krumplit és a vöröshagymát meghámozzuk, a paprikák magjait eltávolítjuk, majd az egészet kétszer ledaráljuk. A vajat és a tejfölt összekeverjük, majd a l
A paprikás krumplit az uborkával együtt ledaráljuk, majd a paprikás krumpli levéből egy kicsit hozzáadunk. Végül a reszelt sajtot keverjük bele, majd a piríto
Megkent kenyerekre paradicsomszeleteket helyezünk, sóval, borssal ízesítjük, metélőhagymával megszórjuk. Vöröshagymát is kockázhatunk rá.
Felszeleteljük a kenyeret, vajazzuk, sózzuk, és a tetejükre rakjuk a felkarikázott paradicsomot. Sóval, borssal, aprított petrezselyemmel fűszerezzük.
Az olajat felmelegítjük, rászórjuk a lisztet, majd sárgára pirítjuk. Hozzákeverjük az összetört fokhagymát, a paradicsompürét, a felaprított petrezselymet,
Áztassuk be a hüvelyest 1 napra, majd tegyük fel főni. Mikor forrni kezd levesszük a tűzről, leöntjük a vizet, újat töltünk rá és a babérlevéllel készre
Egy edényben kevés olajon megpirítjuk a pelyhet, majd adunk hozzá annyi vízet, hogy az teljesen belepje. Főzzük, míg puha nem lesz, majd hagyjuk kihűlni. Egy ser
Ugrás a lap tetejére >>