Vágjuk apró darabokra a májat, a
hagyma karikákat
zsírban pirítsuk meg, adjuk hozzá a májat,
sózzuk,
borsozzuk, tegyük bele a babérlevelet és pároljuk meg. Párolás után passzírozzuk le, majd hűtőbe téve hagyjuk pihenni. A májpépet, bechamelt keverjük össze. Külön tányérban a
vajat keverjük habosra, majd a májpépet öntsük bele. Törtjég hozzáadásával keverjük simára. Olvasszunk fel 10 dkg
aszpikot, ezt keverjük össze a
tejszínhabbal, fűszerezzük
konyakkal, Madeiraval, pástétom fűszerrel és a két masszát keverjük össze.
aszpikkal bélelt formába öntjük a pástétomot, te
tejére is
aszpik kerül, végül lehűtjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>